2024’ün En İyi Yeni Arabaları

2024’ün en iyi yeni arabaları hakkında bilgi almak isteyenler için birbirinden harika markaların son model araçlarını inceledik. Günümüz dünyasında hızla ilerleyen otomobil sektörüne hakim olmayı dileyen, gelişmeler konusunda geri kalmak istemeyen kişilere özel hazırladığımız bu metnimizde Mercedes, BMW, Rolls Royce, Aston Martin ve Mini Countryman gibi dönemimizin en kaliteli bazı markalarına dair en güncel bilgileri detaylı bir biçimde sizlere aktacağız.

2024’ün En İyi Yeni Arabaları – BMW Vision Neue Klasse X Modeli

2024’ün en iyi yeni arabaları listemize ülkemizde en sevilen araç markalarından biri olan BMW ile başlayalım. BMW’nin yeni eseri Vision Neue Klasse X modeli konusunda firmanın tasarım başkanı Kai Lagner araçtan bir parça çıkartmaya çalıştığımızda bunu asla yapamayacağımızı iddia ediyor.

Son derece modern bir tasarıma sahip olan Neue Klasse önceki modellere göre %30 daha hızlı şarj oluyor. Yeni pil kullanmayı tercih eden firmanın bu modelinde eDrive sisteminin 6. Neslini kullanan yeni bir elektrikli otomobil görüyoruz.

Rolls Royce Arcadia Modeli

Arcadia, Rolls Royce’un Dört Droptail’i arasında üçüncü model. Diğer araçlarla kıyaslandığında tasarımın bu modelde bir başka yansıtıldığını mutlaka belirtmemiz gerek. Aracın ismi Yunan Mitolojisinde ‘dünyadaki cenneti temsil eden mekan’ olan ‘Arcadia’ şeklinde oluşturulmuş.

Araçta arka kısımda Santos Straight Grain isimli özel ahşap parçaları kullanılmış ve bunları işlemek için 8bin saat zaman harcanmış. Dış kaplamasına baktığımızda cam parçacıkları, alüminyum gibi malzemeler kullanıldığını ve adeta sanatsal bir görünüm yakalandığını görebilirsiniz. Uluslararası kullanım için tasarlanmış bu araç otomobil severlerin dikkatini oldukça çekiyor.

2024'un-en-iyi-yeni-arabalari-1

Mini Countryman Electric Modeli

2024’ün en iyi yeni arabaları incelememizde sıradaki model Mini Countryman Electric. Boyutuna baktığımızda kendisini orijinal Range Rover’a benzetebiliriz. İki ayrı seçeneği bulunan aracın biri içten yanmalı motorlu versiyon, diğeri de çift motorlu elektrikli versiyon şeklinde tasarlanmış.

Modern araç yapısına değinmek için çift motorlu araç versiyonuna odaklanacak olursak aracın 287 mil menzili olduğunu, 65 kWh bataryasının bulunduğunu belirtebiliriz. Ayrıca 30 dakika aracın şarjını %10’dan %80’e çıkartabilirsiniz.

Aracın iç tasarımına baktığımızda OLED dokunmatik ekran, hafif kıvrımlı kapılar ve gösterge paneli, çevre dostu geri dönüştürülmüş polyesterden üretilmiş örme tekstil yüzey kaplaması ve daha pek çok özellik kullanıcılarını bekliyor.

Mercedes Sound Drive Modeli

Neredeyse hiç ses çıkarmayarak yolculuk boyunca huzurlu hissetmeyi sağlayan Mercedes Sound Drive modeli hıza duyarlı yapısı ile de dikkat çekiyor. Gaz, frenler ve direksiyondan sensör okumaları algılayan araç sürücünün davranışına göre ses seviyesi, frekansı ve yoğunluğu farklı olan önceden kaydedilmiş verileri kullanarak hareket ediyor. Ayrıca araç GPS’e de duyarlı.

Rivian R2/3 Modeli

Amazon ve Ford firmalarının yatırım yaptığı markalardan biri olan Rivian R2 SUV modelini yenileyerek R3 modelini piyasaya sürdü. Araba severlerin en beğendiği crossover ve hatch karışımı bir tasarımı olan aracın bir nevi retro ve modern karışımı his yansıttığını söyleyebiliriz.

Skoda Enyaq 85X Modeli

Yepyeni ve baş döndürücü bir Skoda ile karşınızdayız. 2024’ün en iyi yeni arabaları arasında yer alan Enyaq 85X modeli çift motorlu 282 beygir gücünde ve termal yönetim menzili 350 mil olan muhteşem bir model.

Callum Skye Modeli

Dünyanın en iyi otomobil tasarımcılarından biri olan Ian Callum 20 yılı aşkın süredir bu görevini sürdürüyor. Kendisinin imzasını taşıyan Callum Skye modelinin görünümü otomobille ilgilenmeyenleri bile kendisine çekecek nitelikte.

Çelik ve karbon fiber karışımı şasi ağırlığı yaklaşık 1100 kg olan aracın menzil hedefi 170 mil olarak tasarlanmış. Tasarımdaki malzemeler beygir gücünden daha önemli güç ve ağırlık dengesi ortaya çıkararak son derece keyifli bir sürüş deneyimi vaat ediyor.

Aston Martin Vantage Modeli

Sportif bir tasarımı olan Aston Martin’in Vantage modeli; sıcak su turboları, 4 litrelik Merc-AMG kaynaklı V8’i, geliştirilmiş soğutma güç çıkışının 656 beygire yükseliş olması ve yeni kamları ile eski modellere nazaran çok daha harika! Bu aracı Ferrahi ve Lamborghini ile kıyaslayan pek çok otomobil tutkununun bulunduğunu da belirtelim.

Dacia Sandrider Modeli

2024’ün en iyi yeni arabaları listemizde en son sırada yer alan araç Dacia’nın Sandrider modeli. Karbon fiber gövdesi ve modüler dizaynlı gösterge paneli, 3.6 litrelik Nissan kaynaklı V6’sı, parlamayı azaltmak için gösterge panelinde yansıma önleyici banda kadar sürücünün konforu için birçok detay düşünülmüş.

Daha fazla bilgi için Canbus hizmetlerimize göz atarak uygun fiyat olanaklarımızdan sizler de faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Önceki Yazı Sonraki Yazı

Diğer Yazılarımız



Bize Ulaşın

Herhangi bir sorunuz mu var?

Bize Bir Mesaj Bırak